fbpx

3 Manieren om je bedrijf goed in beeld te brengen bij klanten

3 Manieren om je bedrijf goed in beeld te brengen bij klanten

Tegenwoordig is het vooral van belang om een zo goed mogelijk plaatje van je bedrijf over te laten brengen aan je klant. En dit juist op een manier dat pakkend moet zijn voor de klant, het moet aanspreken en betrekking hebben tot het doorzetten voor een samenwerking tussen klant en bedrijf. Lange zittingen waarin alleen maar gepraat wordt, is voor de luisteraar saai. Aandacht wordt daarbij snel verloren, en dat moet je natuurlijk niet hebben. Dus hier zijn een aantal ideeën om je publiek te laten interesseren in je verhaal.

Representatief zijn

1. Representatief zijn

Het is het zeker van belang om op een toon te praten dat goed te verstaan is. Hierbij komt veel kijken, namelijk met zelfverzekerdheid in je schoenen staan en vertellen, enthousiasme is altijd van belang, het moet natuurlijk niet zo zijn dat een geacteerd rolletje is. Dan is het ook nog verstandig om goed te weten waar je over praat en zelf ook enthousiast zijn over het werk dat je doet en wat het bedrijf in zich heeft. Een goed aspect die je tijdens het vertellen kan gebruiken is beweging met je handen, om het bericht nog duidelijker binnen te krijgen. 

 

 

Tegenwoordig kan je veel online maar ook via offline  programma’s  op je laptop een animatie filmpje maken. Het is wel beter om dit aan een expert over te laten, puur omdat een animatie video een eerste indruk moet geven aan een klant en wanneer je een zeer amateuristisch stuk aan je potentiele klanten laat zien, zul je snel merken dat zij minder snel bereid om met je bedrijf in zee te gaan. MAAR waarom zijn animatie video’s zo van belang bij het representeren van je bedrijf? Door de vele plaatjes onthoud je informatie beter en blijft het langer hangen in je hoofd. Mensen zijn dan meer geïnteresseerd om er naar te kijken, audio kan je er altijd onder toevoegen. Hoe komt het dat we informatie sneller onthouden door plaatjes in plaats van lange stukken tekst lezen of horen? Onze hersenen worden gestimuleerd door een combinatie van beeld en audio. Een animatie legt duidelijk uit (zelfs zonder tekst) wat er bedoeld wordt.  Ook zijn animaties flexibeler in gebruik omdat je zelf alle regie hebt. Je hebt geen acteurs nodig en ook hoef je je geen zorgen te maken over een fysieke studio.  

Hieronder zie je een paar voorbeelden van introductie animaties.

3. Huisstijl

 

Als je beter zichtbaar wilt zijn en blijven online en offline moet je ervoor zorgen dat je zowel online en offline herkend wordt. Een huisstijl kan je hierbij helpen. Een huisstijl is eigenlijk de kleuren die je gebruikt voor je onderneming voor online en offline activiteiten.  Ook is het belangrijk dat je niet te veel kleuren kiest als huisstijl, want zo wordt je huisstijl of huisthema te chaotisch. Huisstijl heeft niet alleen te maken met kleuren, maar ook met lettertype en letterdikte. Kijk maar naar Bol.com en MediaMarkt. Zij gebruiken beide een duidelijke huisthema waardoor je ze sneller herkent. Ook een logo is hierbij van waarde. Wat je vaak ziet is dat ondernemers vaak voor een logo kiezen wat niet anders is dan de rest. Zo krijg je logos die allemaal op elkaar lijken en zo onderscheid je je niet van de rest. Een Huisstijl hanteren is zeer zeker  van belang bij een animatie video. Je wilt dat klanten  direct kunnen zien dat zij naar een filmpje van jouw bedrijf kijken en niet dat zij pas naarmate de video vordert beseffen dat zij naar een filmpje over jouw bedrijf aan het kijken zijn. 

Close Menu
DutchEnglishFrenchPortuguese
%d bloggers like this: